Se foloseste in cremele de fata si are o eficienta marita in cazurile de decolorare a pielii, acnee si pistrui.

In caz de migrena, pentru diminuarea durerii, se poate aplica pe frunte o pasta de sofran, camfor si santal. Cu acelasi efect se poate folosi si un remediu din ghee si pulbere de sofran. Se pun cate doua picaturi in fiecare nara, masandu-se usor cu degetul.

Atunci cand apare diminuarea vederii, se pune in ochi apa de sofran combinata cu apa de trandafir. Sofran amestecat cu o cantitate egala de miere se poate administra intern pentru cresterea hemoglobinei in cazurile de anemie. Tot in acest scop, se mai recomanda si decoctul de sofran, lemn dulce, piper lung. Sunt eficiente si in boli ale sangelui si ficatului, afectiuni cardiace etc.

Datorita efectului calmant si hranitor pe care il are asupra sistemului nervos, in medicina chinezeasca, sofranul este administrat persoanelor care sufera de depresii ori melancolie.

In cantitati mici, acesta stimuleaza secretia gastrica, pe cand in cantitati mari stimuleaza contractiile uterine, avand efect emenagog si avortiv.

Este un bun afrodisiac, actionand cu succes in tratarea debilitatii sexuale si, de asemenea, un bun reintineritor. Doza recomandata este de jumatate de gram pana la un gram si jumatate pe zi.